Näin meillä on aina tehty

Markkinointi­blogi

Uusien teknologioiden käyttöönotto tuntuu usein riskialttiilta, hitaalta ja hankalalta. Tämän vuoksi ajatuksiin usein hiipii eräänlainen muutosvastarintamentaliteetti. Jos joku ehdottaa jonkun uuden menetelmän käyttöönottoa, tulee mieleen vain sanonta: ”Näin meillä on aina tehty” tai ”Vanhassa vara parempi”. Herääkin kysymys, miksi uusiin teknologioihin tulisi siirtyä? Kysymys jo itsessään vastaa itseensä. Teknologiat ovat uusia työkaluja, joita joku on kehittänyt syrjäyttämään vanhat kankeat menetelmät. Kehitys kehittyy ja meidän on pysyttävä perässä.

Myös Suomen Pienyrittäjien Mainostoimiston tuotantoa on pyritty kehittämään viimeisen vuoden aikana entistä kustannustehokkaammaksi. Tähän on käytetty useita uusia työkaluja, joita on aluksi otettu käyttöön pienen testiryhmän voimin, mutta hyväksi havaittujen työkalujen käyttäminen on aloitettu koko tuotannossa hyvin nopealla aikavälillä. Jotkut työkalut taas on todettu jo testausvaiheessa kankeiksi, hitaiksi tai epäloogisiksi, jolloin niiden testaus on lopetettu ja tilalle on etsitty parempaa vaihtoehtoa.

Kun työntekijöillä on esimerkiksi internetsivuprojektissa käytössään työajanseurantatyökalu, selkeitä suuntaviivoja ja pohjaratkaisuja antavia suunnittelumenetelmiä sekä valmiiksi optimoituja ohjelmointiratkaisuja, voidaan olla varmoja, että työnteko on entistä helpompaa ja nopeampaa. Tähän kun lisätään vielä työkalu, jonka avulla työntekijän ajatukset saadaan keskitettyä kyseiseen työtehtävään optimaalisiksi testatuissa työaika- ja taukosykleissä, voidaan olla lähes varmoja siitä, että työntekijästä saadaan irti kaikki työtehokkuus mitä fyysisen ja henkisen terveyden nimissä vaan voidaan.

Uuden teknologian käyttöönotto tuntuu alkuun usein hyvin hankalalta ja aikaa vievältä. Sitä se jossain määrin onkin, mutta ”hävityn” ajan tulee voittamaan tulevaisuudessa moninkertaisesti takaisin sen tehokkuuden kautta, jonka kyseinen teknologia tarjoaa.

Loppukevennys

Suosittelenkin kaikkia toimistojen tuotantohenkilöitä, joilla on vaikeuksia keskittyä työtehtäväänsä, tutustumaan pomodoro- eli tomaattitekniikkaan. Tekniikka sopii erinomaisesti myös esim. opinnäytetyön, pro gradun tai väitöskirjan kirjoittamiseen.

  1. Valitse seuraava työtehtäväsi
  2. Säädä focus booster tai muu vastaava pomodoro ajastin 25 minuuttiin
  3. Työskentele tauotta ajastimen päättymiseen
  4. Pidä viiden minuutin tauko
  5. Aloita seuraava 25 minuutin ”tomaattisykli”
  6. Neljän ”tomaattisyklin” jälkeen pidä pidempi tauko (20-30 minuuttia)

Voit vielä tehostaa keskittymistä laittamalla luurit korville, valitsemalla rauhallista musiikkia ja sulkemalla ulkomaailma hetkeksi pois häiritsemästä työskentelyä. Rentouttavaa, mutta tehokasta.

Tämän blogikirjoituksen kirjoittamiseen meni kaksi kokonaista ”tomaattisykliä” ja oikolukuun puolikas. Kokonaisaika tämän kirjoittamiseen, oikolukuun ja julkaisemiseen oli 1h 27min 15sec (Lähde Toggl Desktop työajanseuranta)

Joonas Anttonen
web designer, yrittäjä, insinööri