Etätyötä Barcelonassa

Markkinointi­blogi

Uppoudun syvälle nettisivun analytiikkaan ja unohdan missä olen. Tulen uudestaan tietoiseksi ympäristöstäni, kun alhaalla kadulla paikallinen asukas pöräyttää äänekkäästi skootterillaan ohi. Tallennan kirjoittamani markkinoinnin tehokkuusraportin Dropboxiin ja vilkaisen kelloa: on lounasaika. Huoh, päivän vaikeita valintoja taas edessä – menisinkö paikalliseen kauppahalliin syömään tuoreista merenelävistä silmieni edessä valmistettavaa ateriaa vai valitsinko sittenkin lähiravintolan tapaspöydän.

Etätyö Barcelonassa on parhaimmillaan täynnä pieniä elämysmatkoja. Jokainen lounastunti ja ilta tarjoaa mahdollisuuden löytää jotain uutta. Miksihän omassa kotikaupungissa on niin vaikeaa lähteä kiertelemään? Kaupungin koosta se ei ole kiinni, moni paikallinen on täällä huomannut samaa; oma kotikaupunki rutinoi nopeasti kiinni tuttuihin kaavoihin. Aamupalan jälkeen töihin, pikainen lounas, lisää töitä ja sen jälkeen onkin aika palata kaupan kautta kotiin tv:n ääreen.

Etätyö rikkoo hyvällä tavalla näitä rutiineja.

Mahdollisuus liikkuvaan työhön

Olen onnekas, koska minulla on mahdollisuus tehdä töitä näin vapaasti. Mutta olen myös tehnyt tiukkoja valintoja sen suhteen, minne suuntaan kehitän omaa osaamistani ja näin mahdollistanut nykyisen työnkuvani.

Työni tapahtuu pitkälti sähköisten markkinoinnin työkalujen parissa. Google AdWords ja Analytics sekä Facebook-markkinointi – kaikki nämä tarjoavat mahdollisuuden liikkuvaan työhön. Käytännössä pystyn tekemään työtäni mistä päin maailmaa tahansa – kunhan siellä on kunnollinen nettiyhteys.

Valitsin lounaaksi tällä kertaa japanilaisen ravintolan sushibuffetteineen. Maha pullollaan istahdan tyytyväisenä takaisin sohvalle ja kirjaudun sisään AdWords-ohjelmaan. Iltapäivällä vuorossa on asiakkaiden AdWords-kampanjoiden trimmausta ja raportointia. Mainostekstejä ideoissani mietin samalla illan ohjelmaa; La Sagrada Familian näkötorni vai sittenkin Olympiapuisto?

Etätyö on tehnyt maailmasta suuren buffetpöydän.

Risto Silvennoinen
markkinoinnin suunnittelija