Päätösten ihana päättömyys

Päätösten ihana päättömyys

Markkinointi­blogi

”Kaikki tehdyt toiminnat sisältävät riskin, joten viisaus ei ole vaaran välttämistä (se on mahdotonta), vaan riskien laskemista ja toimimista päättäväisesti. Tee virheitä joiden syynä on kunnianhimo, älä tee virheitä joiden syynä on laiskuus. Kehitä voimaa tehdä rohkeita asioita, älä voimaa kärsiä.” – Niccolo Machiavelli

Kaikissa päätöksissä piilee riski

Tämä 500 vuotta vanha Niccolo Machiavellin ajatus on toiminut ajoittain elämässäni ohjenuorana, kun päätösten tekeminen on ollut vaikeaa. Nykytila on turvallinen – ainakin sen riskit ja kortin kääntöpuolen tietää. On valittava mitkä riskit hyväksyy, ja tehtävä päätös. Aina päätös ei ole oikea, ja joskus tekee virheen. Tuttu lauseemme ”parempi katsoa kuin katua” lienee kotimainen versio Machiavellin ajatukselle, että mieluummin töppäät yrittäessäsi saavuttaa jotain, kuin töppäät siksi, että et edes yrittänyt.

Toinen toimintaani ohjaava lause on ”Se, että ei tee päätöstä, on päätös”. Kun tuntuu siltä, että ei osaa päättää kahden vaihtoehdon väliltä, helpottaa muistuttaa itselleen, että myös valitsematta jättäminen on päätös – silloin päättää antaa vaihtoehtojen mennä.

Pahinta päättämättä jättämisessä on se, että emme aina tiedosta, että sekin todella oli päätös. Ovi aukeaa tällöin jossittelulle - ja voi vehje mitä touhua se on!

Kohti uusia tuulia

Näihin kahteen teesiin nojaten tein päätöksen lähteä Fulmorelta ja siirtyä uusiin tehtäviin. Päätös ei ollut helppo – mahtavat, innostuneet asiakkaani ja energiset, luovat työkaverini jäävät taakseni, mistä olen haikea. Olen kuitenkin myös erittäin innoissani tulevasta, uusista työkavereista, asiakkaista ja haasteista.

Markkinointi, markkina-aseman vahvistaminen ja oikean markkinointikumppanin valinta on samanlaista lystiä kuin työpaikan vaihtaminen. Edessäsi heilutellaan mielenkiintoisia tulevaisuuden kuvia, itsensä ylittämistä ja uusia voittoja. Hintana on kuitenkin vanhasta, tutustua ja turvallisesta irtipäästäminen. Uusiin ihmisiin luottaminen, tutustuminen ja kumppanuuden solmiminen ottaa aikansa, aivan kuten uuden työsuhteen alussa.

Markkinoinnissa on myös taloudelliset riskinsä – investoit siihen aimo tukun kahisevaa, etkä voi olla varma tuloksista. Työpaikan vaihtamisessa investoit osaamisesi ja aikasi – ja riskinä saattaa olla väärä valinta, ja sitä myöten oma taloudellinen tilanteesi.

Ei siis ihme, että päätöksen tekeminen on yrittäjälle monesti vaikeaa – luovuttaa nyt rakkaan yrityksen markkinointiasioita edes osittain uusien ihmisten käsiin. Jos jokaiseen päätökseen kuitenkin sisältyy virheen riski, valitse se vaihtoehto, joka on kunnianhimoinen - vaihtoehto, joka vie sinua eteenpäin ja onnistuessaan tuo monenlaista iloa.

Voin olla ehkä hieman jäävi neuvomaan, mutta väitän silti, että sinun kannattaa valita Fulmore.  

Kiitos kaikille asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja työkavereilleni! Toivottavasti yhteistyö jatkuu eri muodoissa myös jatkossa!