Kaipaat taistelua, johon ottaa osaa

Kaipaat taistelua, johon ottaa osaa

Markkinointi­blogi

Saan nautintoa kirkkaasta tulevaisuusnäkymästä. Toisinaan jopa siinä määrin, että taannun autistisesti mieleni sopukoihin tarinoimaan ajasta tulevaisuudessa.

Tämän lisäksi nautin viisaasta valmennuksesta. Siis auktoriteetin näkemyksellisestä ohjauksesta kohti kirkasta tulevaisuutta. Huomaan kiukuttelevani ja kipuilevani, mikäli joudun taittamaan matkaa ilman lämmintä ja arvostavaa ohjausta.

En usko, että monikaan voi kieltää samaistumistaan. Kukapa ei haluaisi taistella paremman ja motivoivan huomisen puolesta. Ja kukapa ei kaipaisi mahdollisuutta antautua viisaalle johdatukselle.

Pääasiassa kaipaan ja kaipaamme siis laadukasta johtamistyötä.

Vuosieni aikana minuun on tarttunut ehkäpä osittain virheellinen kuva johtamisen kahtiajaosta. Olen jakanut johtamistyön fingelskallani leadershippiin ja managementtiin. Ensimmäinen kosketti mielessäni ihmisiä ja toinen prosesseja. Ensimmäinen sai ihmiset motivoitumaan ja toinen ohjasi tekemisen sisältöä.

Löysin itseni ajattelemasta leadershipiä tärkeämpänä ja managementtia vähemmän tärkeänä osana kokonaisuutta. Huh, kuinka metsässä olinkaan.

Buckinghamin ajatuspalatsi

Ehkä noin puolisentoista vuotta takaperin törmäsin The Gallupin entisen tutkijan Marcus Buckinghamin kirjaan ”The One Thing You Need To Know”, joka antoi johtamisen kahtiajakoon mielestäni sillä hetkellä päivän selvän, mutta uuden katsantokulman.

Jako oli seuraava...

1. Leader

Menestyksekkäimmät liiderit kuvataan usein jopa epäsosiaalisina ja etäisinä hahmoina, jotka pitävät umpimielisesti arvostandardeistaan kaksin käsin kiinni. Siis sellaisiksi, jotka muodostavat maailmasta varsin kaksinapaisen hyvän ja pahan taistelun.

Kirjansa nimen mukaisesti Buckingham nimeää lisäksi yhden ominaisuuden, joka ennustaa jyrkimmin johtajan onnistumista tai epäonnistumista pallillaan. Tämä on liiderin kyky luoda päivittäin lihalliselle tasolle yltävä ja viikko viikolta jatkuvasti elävöityvä kuva paremmasta huomisesta.

Menestys leadershipissä syntyy siis vision kirkkaudesta ja sen ultratehokkaasta viestinnästä.

2. Manager

Toisaalta entinen tutkija kuvaa menestyksekkäimpiä managereita taitaviksi empaatikoiksi ja ennen kaikkea valmentajiksi, joiden tärkein työn kohde ovat yksilöt osana suurempaa ryhmää. Siis sellaisiksi tapauksiksi, jotka ensisijaisesti käsittelevät ja tunnustavat yksilönä, mutta samalla ohjaavat toimintaa kohti yhteistä syytä taistella.

Näin ollen se tärkein managerin onnistumista ennustava kyky onkin käsitellä ihmisiä valmentavasti yksilöinä. Ja yhteisen ajan puitteissa ohjata tekemisen tarkoitusta ja intensiteettiä kohti merkityksellistä huomista.

Menestys managementissa syntyy siis kyvystä valmentaa yksilöitä kohti oikeita valintoja.

Kaipaat taistelua ja turvallista kapteenia

Maailmassa, jossa taitavat ammattilaiset voivat valita paikkansa työmarkkinoilla on johtamisen taso lyömätön kilpailuetu, sillä se jos mikä koukuttaa. Jos rajusti yleistän oman kaipuuni laadukkaalle johtamiselle, uskallan väittää, että halu on samankaltainen monella muullakin. Jos yleistämistä jatketaan eteenpäin, johtamista tarvitaan niin yksilö- kuin organisaatiotasolla.

Ihminen kaipaa taistelua, johon ottaa raivolla osaa. Ja kapteenia, jolle sysätä vastuu etenemissuunnasta heikoissa hetkissä.

Mikäli epävarmuus johtamisen tasosta tai suunnasta valtaa mielen, on yksi äärimmäisen hyvä tapa kehitystyön aloittamiseen keskustella aiheesta asiantuntijan kanssa. Homma on vieläpä sikäli mukavaa, että apua tarjoillaan vankasti tukisubventoituna.

Kaiva siis 220 € firman tililtä ja hyödynnä ELY-Keskuksen Yritystenkehittämispalveluiden kautta henkilöä, jolta löytyy kokemusta, osaamista ja ohjauskykyä.

Ole hyvä ja unohda yksin rämpiminen, sillä se on hanurista!

Lataa Analyysi-palvelun materiaali alla olevalla lomakkeella

[activecampaign form=65]

Haluatko tietää lisää? Soita meille – täältä löydät yhteystietomme.